LEGGEN VAN CONSERVATOIR BESLAG

 
 

Betaalt uw klant uw facturen niet en wilt u beslag leggen op het vermogen van deze klant? Heeft u een vermoeden dat uw debiteur voorafgaand aan een gerechtelijke procedure Onroerende zaken of tegoeden bij de bank wilt vervreemden? Dan kan er conservatoir beslag worden gelegd op het vermogen van de debiteur.

Conservatoir beslag leggen

Bij conservatoir beslag wordt er beslag gelegd op het vermogen van de debiteur voorafgaand aan een gerechtelijke procedure. Hiervoor moet u met een verzoekschrift toestemming vragen aan de rechter. Wijst de rechter het verzoek toe? Dan kunnen wij het beslag voor u leggen.

De goederen waarop wij beslag leggen, worden bij conservatoir beslag bewaard totdat de rechter een uitspraak heeft gedaan. Na de conservatoir beslaglegging bent u overigens verplicht om een gerechtelijke procedure te starten om een definitief vonnis van de rechtbank te krijgen. In het verlof wordt hiervoor bijna altijd een termijn van 14 dagen gesteld en toegewezen.

Executoriaal beslag

Oordeelt de rechter dat uw debiteur schulden heeft die betaald moeten worden? Dan gaat het conservatoir beslag over in een executoriaal beslag. Het beslag mag dan ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. De onroerende zaken, banktegoeden en eventuele goederen waarop beslag is gelegd, mogen worden verkocht.

HEEFT U VRAGEN OF WILT U MEER INFO?